úterý 21. srpna 2007

Top 20 (10-6)

10.Nine Inch Nails - Pretty Hate Machine (1989)
Dark lord Trent Renzor rve i septa.Temna industrialni nalada.Chladna ocel.Ale pritom na vas dycha i neco..neco..co nejde vyslovit..
Nic nezni jako devitipalcovy hrebiky,ktery se vam zatloukaji do hlavy..




9.The Beatles - Abbey Road (1969)
Beatles jsou pro vetsinu lidi kapela co hrala vlezlej melodickej pop.To byla prvni cast jejich tvorby.V roce 1965 kluci odhodily obleky,nechali si narust vlasy a zacli brat LSD.A pro me zacli existovat.Od te doby jsou jejich desky plne experimentu,psychedelie,hard rocku,netradicnich hudebnich postupu,nastroju a napadu,cimz dokazali,ze byli necim,co tu nikdy nebylo a uz nebude.Abbey Road je vrchol..uz jen pro ten obal.

8.The Doors - Strange Days (1967)

Rok 67 patril Doors.Druha deska...absolutni jizda,plna napadu,uzasnych basni Jima..a jeho hlas jeste neni znicenej alkoholem....proste tesne pred tim,nez se z nich stala nerizena strela,ktera smerovala do pekla..




7.Nick Cave And The Bad Seeds - No More Shall We Part (2001)
12 balad s velmi horkou chuti s obcasnymi zablesky nadeje.Klavir,smycce,obcas zensky vokal..rozvlacnejsi tempo a min agresivni.Album temny a plny citu..






6.Iggy Pop - Lust For Life (1977)
Iggy byl fetak a naprostej blazen.Agresivni,vulgarni zivel.Rezal se na podiu strunama kytary a rad ukazoval publiku co ma v kalhotech.Na vsechno sral a uzival si.Ukazal co to znamena lust for life...

5 komentářů:

tucznak řekl(a)...

k tomu textu o iggym krasne sedi ten obal "z nedelni skoly". :)

Messiah řekl(a)...

treba tam chtel vyfotit svuj penis,ale protoze to byla prvni deska tak byl jeste malej pan..a musel se ridit tim co chtela nahravaci spolecnost (?) .))

ale jako nejlepsi fotku na cover ma druhy album .))
http://img249.imageshack.us/img249/5883/idqg7.jpg

Anonymní řekl(a)...

tak už jdeme do finále..! můžu si tipnout top 5? :) velvet underground, r.e.m., bob dylan, david bowie, u2.. snad nestřílim úplně slepejma!

Messiah řekl(a)...

to majk: hm..velvety si trefil! : )
a zbytek je trochu malo originalni..protoze tam jsou 3 alba interpretu,ktery uz se objevili..a pak je tam jeste jedno prekvapeni : )

(a k tomu bowiemu se musim priznat,ze ho nemam dokonale naposlouchanyho..poustim si ho ani ne rok..ale je pravdepodobny,ze casem zamicha poradim..a nejspis album Ziggy Stardust) :)

Anonymní řekl(a)...

no jo, ta originalita, to by bylo na dlouhou debatu.. velveti teda jo, dylana bych tam ale taky kazdopadne videl a z toho, co se uz objevilo, rozhodne jeste klasicky ok computer a albarn by si tam zaslouzil bejt i s blur. no a r.e.m. jsou moje srdcovka, takovej murmur nebo automatic bych tam nasolil okamzite! :) tak sem s tim zbytkem..